Bättre att bli mamma ensam

Vet ni. Jag är så glad att jag tagit beslutet om att bli mamma på egen hand.

Varje dag läser jag, eller hör om, eller pratar med någon som tjafsar med sitt ex om barnen. Det verkar liksom aldrig fungera smärtfritt. De enda jag vet som har en bra separation är Bingo och Katrin, alla andra runt omkring mig har det skitjobbigt.

Inte bara att hålla på och bråka hela tiden utan att faktiskt missa femtio procent av barnet/ens liv. Dela på semestrar, storhelger, födelsedagar osv. Fy.

Nu senast läste jag det här inlägget där Isabella skriver rätt öppet om problemen hon upplever.

Hörde också i podden ”Jag vill ha barn” att Annika Leone absolut inte kunde tänka sig att få barn på egenhändigt eftersom barnet skulle bli helt ensamt om det hände henne något..? Den logiken håller jag inte alls med om. Bara för att man har två föräldrar är det ju inga garantier för att barnet skulle ha någon om det skulle hända nåt med den ena eller den andra och är man ensam så är man ju oftast inte ensam-ensam, man har ju familj, vänner osv som finns runt en.

Jag skulle absolut inte vara orolig för att mitt barn skulle bli ensamt. Tvärtom. Sen att han eller hon skulle sakna mig, jo men så är det ju för alla som förlorar en förälder oavsett antal. Eller hur?

Jag har redan bestämt vem jag vill ha med mig på en eventuell förlossning och vem som ska bli fadder (gudmor/far) och det kommer ju att vara viktiga spelare i barnets liv. Om jag får ett ja-svar vill säga. Har inte frågat än. 😉

Jag märker att jag tänker mer och mer på det här med barn nu. Kanske har jag landat lite i att processen är igång och att det faktiskt kan hända snart. Allt gick ju så väldigt fort där i början så jag tror inte att huvudet hängde med.

Jag drömmer om mig med barn, jag fantiserar om det på dagarna och jag börjar lägga märke till gravida, barnvagnar etc när jag är ute och det bruket ju vara ett tecken.

Tidigare idag var jag nära på att gå in på Babyland och reka. Ha ha. Liiite tidigt kanske. ☺️

Jag tror kanske att jag varit rätt för att tänka på det också, för att liksom jinxa, men det är väl precis tvärtom. Man ska visualisera sitt mål för då tar man sig lättare dit.

Ja, det är ju såklart så jag ska göra!

Ok, jag börjar nu. ❤️

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>