Ojdå?!

Om vi ska stanna vid flygvärdinne-jobbet en sekund så finns det även rekommendationer för vilken typ av mat vi bör undvika dagen eller dagarna innan man ska jobba. Lök tex, för det kan man bli bubblig i magen av, eller bönor. Eller sånt man aldrig ätit förut och eventuellt kan reagera på. När vi flyger på Thailand är ju det extra viktigt. Ingen street-food-kyckling på de stoppen. He he.

Well. Jag kanske råkar ha förträngt att jag har stand-by hela helgen med start i morgon och har sen igår tryckt i mig totalt tre burkar med kikärtor. Bra Hanna.

Jag köpte ju en ny kokbok igår (visade jag den?) Nyfiken Grön med recept på enbart veggo och veganmat.

A, lugna er nu. Jag älskar kött och kommer aldrig någonsin att sluta äta det, alltså aldrig, men jag tänker att jag i alla fall ska försöka minska lite på köttätandet. Äter det minst fyra gånger i veckan och det är ju lite väl mycket. Oftast fem eller till och med sex. Anyhow. Jag gjorde kikärtsbollar med fetaost i igår. Sjukt gott! Noll bra för magen.

Till lunch idag åt jag resterna.

Och nu tryckte jag precis i mig lax, råstekt potatis (ska kuta milen ikväll så behöver carbs) och massor av hummus som jag gjorde från recept i boken.

(Eller njae, recept är inte min grej eftersom jag börjar högst upp och jobbar mig neråt, alltså knäcker i alla ägg i en bunke, slår på mjölet, saltet osv utan att läsa att man ska dela gulor och vitor, typ) Så jag inspirerades av receptet kan man säga.

Ja men 100 kg kikärtor, lök, vitlök och chili är väl inte direkt flygsmart-mat. Ooups. Har tidig SB imorgon också så ska magen börja härja kommer den att göra det exakt när jag boardar. Fan. ☺️

Yes! Lyxade med glass förut också. Den här är faktiskt grymt god! Har flera olika smaker i frysen och testar mig fram till vilken som är min favorit, men än så länge gillar jag alla.

Detta hände när jag skulle röra om lite i min mixer. Fatta om man kör ner ett finger. Aj aj.

Sitter och jäser i värmen nu och fortsätter på min filt. Den är klar om en rad och då ska jag börja med en halsduk som lilla Agnes har beställt. ☺️

Åt alldeles för mycket så jag måste vänta till minst åtta innan jag kan kuta, kanske ännu senare. Magen är som en ballong.

❤️

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>