Mors Dag – Unicef, Sos-barnbyar eller Cancerfonden

Jag fick det här mailet häromdagen.

För mig är det självklart att bidra med det jag kan. Som jag skrivit tidigare så har jag stöttat olika organisationer genom åren. Cancerfonden är ju förstås det jag känner mest för, eftersom jag förlorade mamma i just cancer, men det är lika viktigt att hjälpa utsatta barn runt om i världen.

För massor av år sen var jag mamma och syrran på semester i Gambia och där besökte vi bl.a en sos-barnby och då fick jag se med egna ögon vad pengarna går till och att barnen faktiskt får det så väldigt mycket bättre.

Jag kommer aldrig glömma den resan och har sen dess alltid känt att jag nån gång vill åka igen, inte nödvändigtvis till samma ställe, eller just en sos-barnby, men till ett utsatt område med någon av alla fantastiska organisationer och hjälpa till på plats, med det jag kan.

På söndag är det Mors Dag och jag kan inte tänka mig en bättre present än att t.e.x köpa ett Morsdagpaket från Unicef.se. Och har ni inte gått in och blivit världsföräldrar så kan ni passa på att bli det också.

Eftersom jag inte har min mamma kvar fysiskt så har jag inte köpt någon present, men att köpa ett sånt här paket i hennes minne känns så väldigt fint. Jag kommer också att pytsa in en extra slant till både Cancerfonden och sos-barnbyar den här månaden.

Många tänker att man inte har råd att bidra och det kan jag såklart förstå, men om man ser över sina utgifter och tex räknar hur många take away-kaffe man köper på en månad, eller flaskor vatten, eller nåt annat som man ”plockar upp i farten” och kollar summan av det, då inser man att en hundring i månaden – som kan hjälpa massor av barn kanske inte är så mycket att avvara ändå.

Jag känner i alla fall att jag kan skippa två ”fin-kaffe” i månaden för att hjälpa barn välden över.

Så gör vad ni kan! Hjälp de som inte drog samma vinstlott som vi i livet. Och idag dessutom, får inte de allra flesta av er lön idag? Inga ursäkter alltså. ☺️

❤️

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>