Avstängd hjärna?

Jag måste tänka och känna mer. Ja men så här. Var jag än är eller vad jag än gör, så har jag alltid nån form av intryck pågående som gör att jag inte tillåter mina tankar att flöda fritt och i förlängningen – mina känslor.

När jag jobbar är ju fokuset av självklara anledningar på annat, men så fort jag landat är det alltid någon som vill ha min uppmärksamhet antingen via telefon eller vill ses. Missförstå mig rätt här nu, jag vill ju såklart både prata med och träffa mina vänner.

Om jag tränar har jag oftast en podd i lurarna förutom kanske när jag kutar men då nollställs hjärnan och jag tänker inte på nånting alls.

Är jag bara hemma och ledig knäpper jag på en ljudbok som jag lyssnar på när jag städar, tvättar, sitter på balkongen, rensar nåt skåp eller vad jag nu gör här hemma. Jag somnar till och med till ljud numera.

Förut kunde jag aldrig somna om det inte var knäpptyst och nu är det precis tvärtom, men det är ju – har jag kommit på, för att jag inte orkar deala med mina tankar. För det är ju när man ska sova som allt man inte bearbetat under dagen kommer och då kan man ligga som en mask i timmar och grubbla på saker.

Det här började nog när jag började gå till min psykolog, för det var då allt sattes igång i huvudet. Och när det var som allra jobbigast ville jag ”stänga av” och slippa grubbla så då knäppte jag på nåt ljud för att distraheras och somnade väl av ren utmattning framåt småtimmarna.

Igår satt jag på balkongen mest hela dagen och med undantag för nån timme så lyssnade jag på nåt precis hela tiden. Det är förmodligen därför jag inte riktigt kan få mitt huvud runt inseminationen, jag har helt enkelt stängt av tankeverksamheten.

Då blir det ändring på det nu. Ska utmana mig själv att sitta här nu utan att lyssna på nånting annat än stadens ljud och fåglarnas kvitter.

❤️ / Hanna

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>