Falun VS Stockholm 1-0

Oj oj, nu händer det grejer. Ringde till kliniken Falun idag för jag ville kolla lite vad det kostar med insemination om jag vill betala själv eftersom landstinget verkar ta god tid på sig. Fick ett brev om att det var 7-9 månaders väntetid för min del eftersom jag klassades som ett ”högspecialiserat fall” (??) och måste invänta ett läkarbesök hos dem. Jag har inte 7-9 månader.

Jag har fått en väldigt bra kontakt med Falu-kvinnan och det känns som att vi pratar ett par gånger i veckan. Hon är den första personen i hela den här processen som verkligen är på min sida och som gör sitt yttersta för att allt ska bli så bra som möjligt för mig. Jag hade en tid bokad hos dem om två veckor för det sista läkarbesöket där det bl.a ska bestämmas donator och hon sa att oavsett om jag betalar själv eller inte så skulle vi inte hinna börja innan de sommarstänger från midsommar. Det var ju trist eftersom jag känner tidspressen.

Men. Fem minuter efter vårt samtal ringde hon upp igen och sa att hon diskuterat med en kollega och de ville gärna hjälpa mig så de pushade läkarbesöket till på torsdag den här veckan och om allt är grönt, vilket hon sa att det är (borde vara) så kan vi köra redan min nästa ägglossning förutsatt att de hinner få spermier. (!!!)

Väldigt overklighet, väldigt spännande, väldigt kul.

Ok, ny vändning. Igen. Pratade precis med den otrevligaste personen i världen på Huddinge sjukhus för att försöka bringa lite klarhet i vad det menas med att vara klassad som ”högspecialiserad” men det var tydligen väldigt svårt att tala om. ”Det kunde ha att göra med att jag var så gammal, eller nåt medicinskt eller nåt annat.” Jag berättade att jag fått tid i Falun och då blev det om möjligt ännu otrevligare. Jag var minsann godkänd för att genomgå behandling i Stockholm men om jag valde att gå till Falun så var det mitt val. Ehhh… Valde? Jag har blivit rekommenderad att söka dit eftersom väntetiden här är för lång.

Jag frågade om hur Falun får reda på att jag är godkänd av landstinget och det hade hon ingen aaaaaning om. ”Det är aldrig nån som talar om något för oss.” ”Om inte patienterna själva ringer och talar om det så vet vi ingenting” Nähä, och det är mitt fel eller…?

När jag påpekade att det står 7-9 månaders väntetid i mitt remissvar och att jag inte har den tiden eftersom jag fyller fyrtio i november svalde hon tungan. ”Ja du kommer ändå inte att hinna göra nån behandling här i Stockholm så det är väl kanske bäst för dig att söka Falun” klämde hon ur sig till slut.

Tack så mycket K****ng!

Så nu blir det Falun fast jag behöver inte betala för det själv. Win Win eftersom jag ändå inte skulle vilja göra det här efter alla turer. Fan vilken tråkig attityd man blir bemött med som ensam kvinna som vill bli morsa. Som att man blir bestraffad för att man är ensam.

Aja, to be continued säger jag på det här. Det känns som att det kan hinna ändras både en och tre gånger innan nånting är klart.

Sitter kvar i solen på balkongen och njuter. Med lön. ☺️

❤️ /Hanna

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>