Vägen till att bli morsa ensam – Del..?

Det kändes, men det gjorde inte jätteont, som mensvärk typ. Hon förde in en tunn kateter (slang) och det var det som gjorde ont och sen spolade hon in koksalt genom den samtidigt som hon gjorde ett ultraljud och kollade flödet. Det såg bra ut.

Däremot var mina äggvärden dåliga, 0,7 vilket inte säger mig nånting men så var det. Hon sa att mina chanser att lyckas med insemination var låga och att jag skulle börja förbereda mig för att åka till Dannmark och göra ivf. Rätt tråkiga besked alltså.

Nånstans inom mig har jag alltid känt att jag inte kommer att få barn. När jag var nitton blev jag mer eller mindre tvingad till att göra en abort och jag kände så otroligt starkt då att det här är min chans, det här är mitt barn och föder jag inte det så blir det inga barn för mig. Det kanske var så…

Jag vet att jag inte ska ropa hej än, men jag måste ju samtidigt vara realistisk och inse att det faktiskt är så att jag är försent ute, Times’ runing up.

Det är ju jävligt orättvist att vi tjejer inte själva ska få bestämma när vi är redo att bli morsor utan att det är den biologiska klockan som avgör, livets lotteri typ.

Ja ja. Jag får helt enkelt förbereda mig för plan b och ställa in mig på att det kanske blir Dannmark ändå.

It ain’t over until it’s over, right. ❤️

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>