Jag ska bli morsa. Ensam.

Jag har nästan bestämt mig nu för att jag ska skaffa barn ensam. Alltså åka till Danmark och inseminera mig. Jag hade planer på det för några år sen, men så träffade jag en kille och så skulle vi ha barn och ja, sen rann hela den grejen ut i sanden, men nu fyller ju jag fyrtio i november så tiden håller på att rinna ifrån mig.

Förut har jag alltid tänkt att jag vill ha hela grejen med mamma-pappa-barn, men nu är jag inte så säker på det längre. Det är så många runt mig som skiljer sig och så ska det delas på barnen varannan vecka och det bråkas och härjas och de som drabbas mest är barnen. Då är det ju så mycket bättre att göra det ensam. Ja visst, det är säkert skittufft, men det är klart att man klarar det. Och har man dessutom vänner och familj runt sig som jag har, då tror jag att man klarar det galant. Och träffar man nån så gör man det.

S? Nä, dels så vill han inte ha barn, men sen har vi inte den typen av förhållande så jag vill inte ha barn med honom.

Me, as a baby. ☺️

Så nästa steg blir att ska jag ta upp det här med min gynekolog när jag ska dit nästa gång. Hon har ju tjatat på mig i två år att jag ska skaffa barn, så hon hjälper nog gladeligen till med de prover osv som man måste ta innan. Sen är det väl bara att börja klocka ägglossning. Jag har rätt bra koll på den faktiskt och mensen är orimligt regelbunden så om jag har några ägg kvar så är det bara att köra. Spännande. Och lite läskigt. Det är ju ett livsavgörande beslut. Men jag är 100% säker på att jag inte kommer att ångra det. Snarare tvärtom, om jag inte får barn så kommer jag att ångra mig. Garanterat.

Ja men kul va! Jag kommer såklart att skriva om allt här. Tänker att det kan vara kul att få följa den resan. Ni kanske är fler som går med samma funderingar?

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>